vineri, 14 august 2009

Inspiraţie de moment


- Auzi, îl știi pe ală cu ......? Cam așa încep cele mai multe discuții cu colegii mei de cor, la repetiţiile săptămânale. A, şi ca să dezvălui misterul acestui „ăla”, de cele mai multe ori ca să nu spun aproape întotdeauna, este vorba despre bancuri, pentru că ele sunt punctul nostru forte, pe lângă muzica pe care o cântăm, bineînțeles.
Deci, care-vasăzică, imediat ce ne dăm binețe, un grup de admiratori ai acestor „glume ieftine, anecdote, minciuni” cum mai sunt ele descrise în dicţionarul limbii române, ne adunăm frunţile şi ne împărtășim cele mai noi şi mai amuzante bancuri culese în perioadele de pauză.
N-am să vă spun acum care au fost ultimele auzite, ba ... poate doar pe ultimul că merită - Împăratul roșu avea o livadă şi în fund un măr, – ci doar una dintre povestirile reale trăite şi relatate de unul dintre colegii mei.
Cică într-o zi de maximă termică, într-unul din tramvaiele veșnic înțesate de călători lipiți unul de altul şi amestecându-şi transpirațiile și expirațiile respingătoare, vajnicul şi temerarul posesor de permis de conducere categoria Tv (pentru cei care şi-au luat carnetele mai de multișor şi nu au citit noul cod rutier, este vorba de conducătorii de tramvaie) a călcat cu tot tupeul de care era în stare pedala de frână, făcând ca întreaga suflare compactată din acel vehicul să migreze brusc spre unul din capete. Primul cetăţean care s-a dezmeticit în urma zdruncinăturii a strigat exasperat la culme de îndrăzneala conducătorului:
- Fir-ai al dracului să fii de manipulant cu cine ţi-a pus manipula în mână!

Până data viitoare, să trăiţi frumos!

4 comentarii:

  1. Oare cum s-or numi instructorii manipulantilor de tramvai?

    Manipulatori sau facatori de manipuli si manipule (or fi si tramvaie conduse de femei, heya!)...?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai vrem bancuri! Nu te lasa pe t^njala!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ annemarie: data de 14 august 2009 iti spune ceva?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga domnule Mişu,
    nu pot pentru ca să ma scuz îndeajuns pentru tânjala îndelungată, deci nici n-am să incerc. Nu pot decât să sper că aşteptarea o sa îţi fie răsplătită de fiecare dată şi să urez următoarele: Mai vino seara pe la blog, Mişule dragă!

    RăspundețiȘtergere