luni, 2 august 2010

Surdu’ le potriveşte


Întrebare: Dacă rezidezi în Rahova, cartierul lui Care Este, ăl mai fără de parcuri şi mai fără de verdeaţă loc din Bucureşti, unde mergi să te dai cu rolele, bicla, căruţul sau câinele?
Răspuns: Păi, unde altundeva decât în Parcul Izvor. Cel mai uşor accesibil şi foarte aglomerat parc din proximitate, just the way we like it, înghesuiţi ca să ne ţie cald.
Ei bine, într-o seară de vară, am decis să-mi însoţesc sora într-o astfel de plimbare şi am purces agale, ea călare, eu pe jos. Pe lîngă o serie de complimente insolite, am fost şi martorele unei scene absolut delicioase.

Aşadar, pe când toceam cu râvnă aleile parcului şi comentam mai cu spor lipsa de echilibru a unora, am remarcat o fetiţă, scumpă foc, pe la vreo 4 anişori, alunecând graţios pe lângă noi şi grăind:
- Mama, nu am văzut, eram cu ochii în mormânt.
Ne-am cutremurat cu gândul la evenimentele la care copila trebuie să fi fost martoră şi tocmai începea să ne străbată un fior de compasiune pentru micuţă.
La câţiva metri în spatele ei, respectând limita de discreţie, venea mama copilei, bălăbanindu-se la rându-i pe role şi încercând să-şi menţină echilibrul. După câteva zeci de secunde de concentrare îi răspunse fiicei sale:
- În pământ mama, în pământ.

Până data viitoare, să trăiţi frumos!

2 comentarii:

  1. E intotdeauna un deliciu sa iti ascult povestile. Ca tine nimeni alta la remarcat si redat ce se intimpla la tot pasul. Bravos, mindro! Sunt tot io, Biri

    RăspundețiȘtergere